Adieu Bali!
Blijf op de hoogte en volg Marcel
12 Januari 2014 | China, Sjanghai
Patrick en Kerstin hebben ons opgehaald. En daarna het bekende : uitpakken, wassen etc etc.
Bali: het deed ons in de verte aan India denken, maar dan veel schoner, niet zo stinken, en de mensen zijn zo vreselijk vriendelijk......en dat zoinder ook maar de geringste bijbedoeling. Meestal zie een handje waar wat geld in "moet", maar hier werden zelfs diverse malen fooien geweigerd.......En goedkoop.....Ten zuiden van Denpasar, de hoofdstad, ligt het meest toeristische gedeelte. Kuta, Legian en Semiyak. Het is een combinatie van Chersonissos, Torremolinos en Salou, bij elkaar gemengd, en dan in het kwadraat..... Maar dat alleen om het idee : een aaneenrijging van kroegjes, barretjes, winkeltjes en restauran(tje)s. Maar uitermate relaxed. Veel Australiers, Verkeer een puinhoop, wil je vooruit moet je een scooter huren (hebben we dus gedaan). Het gedeelte waar wij zaten, Semiyak, is het chiqueste gedeelte (uiteraard....ahum ahum), met de betere bars en restaurants. Maar ook daar in geen vergelijk met Nederlandse prijzen. Iets hoger dan wat wij in Tsjechie gewend zijn. Het binnenlnad is zoooo mooi, groen, groen en nog eens groen. Dat allemaal in combinatie met de vriendelijkheid van de bevolking maakt dit inderdaad tot dat wat het paradijs zou kunnen zijn.
Ik hoop dat jullie een beetje een indruk hebben gekregen van onze reis naar Shanghai en Bali.
Het was leuk om allemaal op te schrijven. Er komt nog 1 vervolg, waar ik wat foto's zal plaatsen.
Tot dan zeg ik : tot de volgende reis!!!!!!!
14 Januari 2014 - 22:42
Ria Plugers:
nou Marcel en Marijke dat was me 'n reis(je) wel !!
Geweldig wat jullie allemaal gezien hebben ,het was 'n mooi verslag als er dan ook nog de foto's bij komen ,is 't helemaal af.
de foto's die jij op mijn mail had gestuurd,was niet helemaal goed gelukt.
'n klein stukje ging goed en toen bleef het beeld stil staan, maar ja ,toch 'n beetje 'n indruk gekregen!
groetjes
Ria