Adieu Bali! - Reisverslag uit Sjanghai, China van Marcel de Breet - WaarBenJij.nu Adieu Bali! - Reisverslag uit Sjanghai, China van Marcel de Breet - WaarBenJij.nu

Adieu Bali!

Blijf op de hoogte en volg Marcel

12 Januari 2014 | China, Sjanghai

Die laatste avond gegeten bij de Jap. Altijd lekker. Helaas had geen enkel Japans restaurant het bekende tepanyaki, oftewel op de plaat klaargemaakte vlees, vis en rijst, maar de vele hapjes waren van uitstekende kwaliteit, en met de nodige sake werd het erg gezellig!! Redelijk op tijd naar bed, want de volgende dag was het weer richting Shanghai vliegen. Rit naar vliegveld verliep heel vlotjes, en ook de vlucht naar Singapore was mooi op tijd. De kindjes wilden nog wat eten daar (vliegtuig eten was niet zo bie...) en nineens waren ze alle twee in onbedaarlijk huilen uitgebarsten......het was ZOOO zielig en hartbrekend....wat bleek: hun tas met lievilings knuffels hadden ze in het vliegtuig achter gelaten.....!!! Mark als een speer er achter aan, helaas niet meteen gelukt. Wel kregen we te horen dat de tas gevonden was, maar de tijd om het aan boord van vliegtuig naar Shanghai te krijgen was te kort......! (nu, weekje later: gevonden en op weg naar Shanghai!). Er wachtte mij als vliegtuig liefhebber een geweldige verrassing toen we aan boord gingen van vlucht naar Shanghai : die werd uitgevoerd met een A380!!!!!! Velen zal het een zorg zijn : een vliegtuig ie tenslotte een vliegtuig.....maar om aan boord te kunnen van het grootste passagierstoestel van de wereld was voor mij, vliegtuig gek, toch wel heel bijzonder! En inderdaad : gewoon een grote buis, vol met stoelen......maar wel een heel stil en vast liggend vliegtuig. Toch ook wel speciaal om een wenteltrap naar bvoven te nemen om op de eerste verdieping een volledig ingerichte cabine te vinden!!! Op tijd in Shanghai, Wil en ik namen een taxi, de rest met de auto met chauffeur. De dagen er na verliepen rustig, maandag meteen naar de kleermaker, Marijke's en mij jasje pasten perfect, ook de overhemden van Patrick waren klaar. De jas van Wil gaf meer problemen, was te krap. Na nog twee bezoeken was het dan eindelijk goed...... De laatste avond hebben Wil en ik nog een rondleiding gekregen van Mark in de fabrtiek van Tyco. Heel indrukwekkend, al die hallen met al die werkende machines.....Maar vooral het gedeelte waar alle prototypen worden getest en ontwikkeld vond ik uiterst belangwekkend. Na nog een avondje "hot potten" (= Chinees fondue - maar dan anders..) was het weer tijd om terug te gaan naar Nederland. Vroeg op (06.15) en 25 uur later op Schiphgol. De vlucht verliep, in tegenstelling tot de heenweg, heel soepel. Oh ja, dat hot potten: inderdaad vlees en groenten in boullion, maar je hebt de keuze uit meerdere bloullions tegelijk, vele vis, vlees en groente soorten. Maar wel heel erg lekker.
Patrick en Kerstin hebben ons opgehaald. En daarna het bekende : uitpakken, wassen etc etc.
Bali: het deed ons in de verte aan India denken, maar dan veel schoner, niet zo stinken, en de mensen zijn zo vreselijk vriendelijk......en dat zoinder ook maar de geringste bijbedoeling. Meestal zie een handje waar wat geld in "moet", maar hier werden zelfs diverse malen fooien geweigerd.......En goedkoop.....Ten zuiden van Denpasar, de hoofdstad, ligt het meest toeristische gedeelte. Kuta, Legian en Semiyak. Het is een combinatie van Chersonissos, Torremolinos en Salou, bij elkaar gemengd, en dan in het kwadraat..... Maar dat alleen om het idee : een aaneenrijging van kroegjes, barretjes, winkeltjes en restauran(tje)s. Maar uitermate relaxed. Veel Australiers, Verkeer een puinhoop, wil je vooruit moet je een scooter huren (hebben we dus gedaan). Het gedeelte waar wij zaten, Semiyak, is het chiqueste gedeelte (uiteraard....ahum ahum), met de betere bars en restaurants. Maar ook daar in geen vergelijk met Nederlandse prijzen. Iets hoger dan wat wij in Tsjechie gewend zijn. Het binnenlnad is zoooo mooi, groen, groen en nog eens groen. Dat allemaal in combinatie met de vriendelijkheid van de bevolking maakt dit inderdaad tot dat wat het paradijs zou kunnen zijn.
Ik hoop dat jullie een beetje een indruk hebben gekregen van onze reis naar Shanghai en Bali.
Het was leuk om allemaal op te schrijven. Er komt nog 1 vervolg, waar ik wat foto's zal plaatsen.
Tot dan zeg ik : tot de volgende reis!!!!!!!

• 14 Januari 2014 - 22:42

Ria Plugers:

nou Marcel en Marijke dat was me 'n reis(je) wel !!
    Geweldig wat jullie allemaal gezien hebben ,het was 'n mooi verslag als er dan ook nog de foto's bij komen ,is 't helemaal af.
    de foto's die jij op mijn mail had gestuurd,was niet helemaal goed gelukt.
    'n klein stukje ging goed en toen bleef het beeld stil staan, maar ja ,toch 'n beetje 'n indruk gekregen!

groetjes

Ria