Overweldigend Bali!!! - Reisverslag uit Sjanghai, China van Marcel de Breet - WaarBenJij.nu Overweldigend Bali!!! - Reisverslag uit Sjanghai, China van Marcel de Breet - WaarBenJij.nu

Overweldigend Bali!!!

Blijf op de hoogte en volg Marcel

04 Januari 2014 | China, Sjanghai

De zon scheen dus, en hoe! Uitbundig! Mark en Cindy waren wat ziekjes, zij beiden hadden dezelfde salade gegeten....dus wij denken dat dat de oorzaak zou kunnen zijn. Die bleven thuis, Marijke ook, en de hele bups is naar het strand gegaan.
Wil en ik zijn op de motor en scooter gestapt en hebben een rit gemaakt naar het zuidelijkste puntje van Bali, op een schiereiland. Het zijn maar weinig kilometers, maar door de drukte duurde het relatief lang voor we op de uiterste punt waren. Dat heet : Pura Luhur Ulu Watu. (Googelen!) Op die punt, steil uit de zee oprijzend, staat een enorme tempel. Allemaal trappen en steile paden. Maar bijzonder adembenemend (heb toch nog een woord gevonden..!). Een deel van die tempel zijn ze aan het schoonmaken, en onder die donkere bovenlaag gaat een spierwit gesteente schuil!! Als straks die hele tempel klaar is........wordt een monumentaal mooi bouwwerk! Ruim anderhalf daar rondgelopen, wat gedronken en weer terug. En omgeving daar leent zich uitermate voor het toeren op twee wieltjes.
Precies half vijf waren we weer terug. De anderen nog niet, en toen thuis waren hebben we wat gedronken. Uit eten zat er niet in, Cindy was nog lang niet goed. Dus Wil en ik maar een zooi pizza's gehaald....ook lekker! Vandaag werden we wakker met stralende zonneschijn!!! En heet dat het dan wordt.....! Dus de hele bups naar het strand. Mark niet, ging een eindje rijden op de motor, en Wil ging eerst boodschappen doen. En ja hoor, na een uurtje in de zon kwam dus uiteraard de regen, het is uiteindelijk de tropen! Maar die ging ook weer over, en het surfen op kleine plankjes ging vrolijk verder. Na de lunch zijn we naar huis gegaan, ik zelf ben nog even langs de dokter geweest, die brandwond was gaan ontsteken, deed wat zeer. Goed schoongemaakt en nieuw verband, plus weer de nodige pillen, nu tegen ontsteking...! Vinger werk ook meteen maar weer ingepakt, ik had gehoopt dat de hechtingen er uit mochten, helaas. En nu zitten we hier, op,onze laatste dag Bali (!!!!) te wachten tot ze de scooters op komen halen en dan gaan we lekker uit eten. Wil en ik trakteren vanavond, dus Mark en Cindy hebben hun zinnen gezet op iets heel lekkers... (En dus duur....!!)..ha ha ha! Het mag! En dus morgen weer naar Shanghai, we hebben een geweldige week achter de rug, en zullen Mark en Cindy altijd dankbaar blijven voor de geweldige kans om dit prachtige eiland te hebben mogen bezoeken!
Ik zal later wat meer bijzonderheden vertellen over dit mooie eiland.
Nou, doei dan maar weer!