Peking at last!!
Door: Marcel
Blijf op de hoogte en volg Marcel
02 Oktober 2011 | China, Sjanghai
Vrijdag dus kleren gepast, en toen kwam de zaterdag, de dag dat we naar Peking gingen!!
We keken onze ogen uit op het station. Zoooo groot, en toch zo vreselijk goed georganiseerd. De trein zit veel ruimer dan een vliegtuig stoel. Je kunt onderweg heerlijk Chinees eten kopen (hebben we maar overgeslagen..). De maximum snelheid die we op een display te zien kregen was 310 km per uur. Hij kan harder, ging dat ook, totdat enkele weken geleden dus dat ongeluk gebeurde. Ze zijn iets voorzichtiger geworden. Je moet je voorstellen dat er dus tussen Shanghai en Peking over zo'n 1300 km een verhoogde betonnen bak ligt, waar deze trein over rijdt!!! Landschap heel afwisselend, vlak, heuvelachtig, en ineens zoef je door een mega grote stad, het station voorbij! Veel landbouw gebied, en zagen we ook wel de nodige armoe.
Op station Peking stond de chauffeur klaar, en hop naar het huis. Eerst nog even via een supermarkt om wat boodschappen in te slaan. Het is hier prachtig weer, strakblauwe hemel, temperatuur 2 graden! En gort droog. Vandaag rustig aan, wat wandelen, Mark en Cindy zijn winkelen. Morgen heel vroeg op (6 uur) en dan : DE MUUR!!!!!
02 Oktober 2011 - 09:05
Anoniempje:
Ik begin een beetje jaloers te worden. Is die leuke broer van Cindy er niet bij? Die kan van die leuke verhalen schrijven. In NL ook strak blauwe lucht en 26 graden. Ook mooi -
06 Oktober 2011 - 07:59
Marjan:
Wauw!!!!! wat een ding, maar moet dat zo hard?