Van alles wat
Door: Marcel
Blijf op de hoogte en volg Marcel
27 September 2011 | China, Sjanghai
Verkeer hier : chaotisch. Maar er zit toch een bepaalde "logica" in. Ik voel me absoluut volledig veilig in de auto, ook al door de rijvaardigheid van de chauffeur. Door rood rijden is heel normaal, zeker als je rechts afslaat. Voetgangers moeten HEEL goed opletten. Ook al omdat je de vele, vele elektrische scooters en fietsen gewoon niet aan hoort komen!!! Dat is wel opvallend : in India veel verkeer op gas, hier in China (Shanghai tenminste) rijden veel elektrische voertuigen rond. Die scooters kosten hier omgerekend Eur 550,00 per stuk!! En ze zien er nog leuk uit ook. Elektrische fietsen zijn veel compacter dan die bij ons. Een andere "gadget" : elektrische bussen hebben een beugel, die omhoog gaat bij een bushalte, en dan worden snel de batterijen weer opgeladen aan een leiding!!!! Als wij in Europa eens wat meer zouden copieeren i.p.v. elke keer het wiel opnieuw uit te vinden, zouden al veel problemen opgelost kunnen zijn! Verbluffend hoe de wegen hier zijn gebouwd! Minimaal 3 rijbanen, verhoogd, met op de begane grond nog eens 3/4 rijbanen!! Het is wel een rare ervaring om op de snelwegen in de stad bijna continue tussen de flatgebouwen door te rijden. Je hebt praktisch geen horizon! Alleen maar flats.
Nou, we moeten weer op pad, kom wel weer terug!!
27 September 2011 - 09:28
Susanne:
Foto's willen we zien! -
27 September 2011 - 11:38
Marjan:
Heb je het recept van de dumplings al gevraagd? Kun je ze voor ons maken!!!!! Geniet lekker jullie 2tjes. -
29 September 2011 - 17:49
Ikke:
Ziet er gasf uit zeg... -
18 Oktober 2011 - 11:37
Cindy:
Wow, die skyline van Hong Kong die heeft toch ook wel wat...maar ja die pearl tower is ook niet slecht....die eend wel; die is superfout....(maar ook niet verkeerd...)