Dumplings....?? Dumplings.....!!
Door: Marcel
Blijf op de hoogte en volg Marcel
25 September 2011 | China, Sjanghai
De eerste dagen Shanghai zitten er weer op! En : waar moet ik beginnen?? We worden weer overspoeld met indrukken hier. Ik was gebleven dat we hier aankwamen. Woensdag waren de kinderen vrij (om oma en opa vroeg wakker te maken....ha ha ha!!) maar was geweldig om hun te horen en zien. Na het gebruikelijk ritueel van wassen en aankleden zijn we naar het (binnen) zwembad van de compund gegaan en gezwommen. Hogere doel was om te zien of de Lego boot van Rens het deed met het door ons meegebrachte motortje! En ja hoor! Welliswaar ging het stuur elke keer "in de bocht stand" maar was wel lachen. Met Cindy ben ik naar de bank gegaan, zij moest wat regelen, hetgeen helaas niet lukte, de ijzeren bureaucratie hier is om je groen en geel te ergeren..... Toen moesten we naar een lokaal waar we de treinkaarten voor onze trip naar Beijing moesten kopen. Die treinkaartjes zijn pas te koop 10 dagen voor je vertrekt! Dit om te voorkomen dat er mensen zijn die een hele partij opkopen en dan met woekerwinst doorverkopen!! Er was een wachttijd van 3 uur, de chauffeur was zo aardig om in de rij te gaan staan.... Cindy op de fiets tegen 3 uur er naar toe, en kwam het allemaal goed. Opa heeft die avond spaghetti gemaakt! Donderdag 22 september zijn we met z'n drieen naar het oude gedeelte gegaan, heel appart. We hebben o.a. een "antike" markt bezocht. Ook over de "krekeltjes" markt gelopen. Zoooo zielig, allemaal krekels in glazen potjes, in bakjes, en een lawaai....!! Verder werd daar in vogeltjes, hondjes, poesjes en kippen gehandeld. Echt iets voor de Partij voor de Dieren om hier eens rond te loppen, gaan ze verder overuren maken!!!! Luch gebruikt in Xin Fiandi, een wijk in het oude gedeelte, helemaal opgekanpt, en heel veel trendy restaurantjes. Vrijdag heeft Cindy voorgelezen op Silke haar school, mochten wij bij zijn. Kregen een heel goede indruk van die school. Uiterst professioneel opgezet, ruim, schoon. Daarna zijn Marijke Cindy en ik over de "wet" market gelopen, zeg maar een open markt voor groeten, fruit vis vles en zo. Als je hier overheen loopt bestaat het gevaan dat je accuut vegetarier wordt....! Maar de groentes zien er heel appetijtelijjk uit.. Daarna naar Pearl City, een winkel centrum met heel, heel veel winkels die parels verkopen, op alles, aan alles. Kettingen, armbanden, enz. Geluncht in een Belgische tent (..) meyt Belgisch bier. Hier verkopen ze ook bitterballen (..). Vlaamse stoofpot... en nog wat meer. Als laatste een super markt hier dichtbij, en ook daar alles gezien wat maar kruipt, vliegt, loopt. Bah!!!! Zaterdag zijn we gaan kijken naar het voetballen van Rens!! Die doet het echt leuk, is uiterst fanatiek! Daarna vlak aan de oever van de rievier een oud gedeelte, genaamd Yu tuinen en Bazaar, bezocht. Adenbenemend!!! Net alsof je door het oude China loopt!! Wel hebben ze in die oude gevels nieuwe winkels gemaakt, en theehuizen, maar het ziet er geweldig uit! Foto's komen nog!! Het was geweldig om te doen!! En : het stikt er van de Chinezen!!Wat een hoop volk!!! Het avond eten gebruikt bij de Braziliaan!! Leuke tent, met van alles en nog wat in buffet vorm, maar er lopen de hele tijd allerlei mannen rond met gigantische spiezen vlees!! Kip, varkes, lam, maar vooral beef, veel, heel veel beef!!!!
En lekker!!!!! Dus alles laten staan, en alleen maar vlees gegeten! Vandaag zijn we naar Tai Kan Lu gegaan (Lu = straat!). Allemaal kleine staartjes waar van alles te vinden is : kroegjes, restaurantjes, galerieen, winkeltjes, heel gezellig. In een van die restaurantjes, op het terras geluncht,en daarna, op verzoek van de kinderen, naar het Shanghai Acquarium. Groot, modern, heel indrukwekkend.
Mark staat het diner te koken, zal me benieuwe. Het ruikt in ieder geval heel lekker!!
Tot de volgende keer!!!!