En, waar zijn die tijgers nou.........?????? - Reisverslag uit Bangalore, India van Marcel de Breet - WaarBenJij.nu En, waar zijn die tijgers nou.........?????? - Reisverslag uit Bangalore, India van Marcel de Breet - WaarBenJij.nu

En, waar zijn die tijgers nou.........??????

Door: Marcel

Blijf op de hoogte en volg Marcel

24 Oktober 2010 | India, Bangalore

En daar gingen we dan, de dag van mijn verjaardag....op naar de tijgers! Om 6 uur in de ochtend zou de chauffeur komen, om ons naar het station te brengen. Alles wat er kwam, geen chauffeur...... Pas om kwart voor 7 kwam hij aangeraced. Heel verhaal, maar : we zouden nog op tijd zijn. Dus niet, de trein was al weg toen wij op het perron kwamen.... En dus zat er niks anders op dan dat hij ons naar Mysore zou brengen, waar we opgehaald zouden worden. Nou moet ik zeggen dat we waarschijnlijk comfortabeler hebben gezeten dan in de trein, dus echt erg... nee. en daar we terug ook met de trein zouden gaan, zouden we die ervaring niet missen. Goed, rond half 11 waren dus bij het station Mysore, en inderdaaad op de afgesproken tijd werden wij opgehaald. Nog een trip van 2 uur en we waren op het Kabini River Lodge. We werden al verwacht, en naar onze kamer gebracht. Grote kamer, heel netjes. We kregen een uitleg over wat ons allemaal te wachten stond. Nou, eerst lunchen dan maar. Heel lekker allemaal. Moet zeggen dat al het eten van een werkelijk voortreffelijke kwaliteit was. Heel gevarieerd, en - opvallend - erg weinig koriander!! Smullen dus! Daarna naar de kamer, kwam er iemand met koffie of thee (of wijn....!) Om 4 uur de eerste safari, per boot. Over het meer, en aan de oevers van alles gezien. Het meest indrukwekkend was een kleine kudden olifanten, met een jong! Echt heel bijzonder, te weten dat deze beesten dus in hun eigen habitat zitten. Rond 7 uur weer terug, het was inmiddels donker. Om half 8 een film voorstelling, en daarna diner. De volgende dag om 6 uur werden w wakker gemaakt, met koffie en/of thee. Om half 7 de jeep safari. Comfortabel kun je het niet noemen, ook al omdat er geen "wegen" zijn, maar paden. Veel beesten gezien. Ongelooflijk veel herten, wel duizend of meer. Wilde zwijnen, inclusief kleintjes, adelaars, spechten, otters, heel in de verte een krokodil (alleen te zien op de film, daar ik kon inzoomen......) allerlei vogels, typische Indiase wilde koeien, pauwen. Kortom, van alles wat. Na de trip ontbjit, en daarna een rustige dag tot lunch, en daarna om 4 uur weer een jeep safari. Een copie bvan de eerste, en dus helaas geen tijgers en/of luipaarden. 's Avonds weer een film (zijn we niet naar toe gegaan - dachten dat het dezelfde zou zijn, niet dus - daarna diner en hups, bed in. Volgende ochtend konden we kiezen tussen boot of jeep, en daar de kans op tijgers per jeep groter zou kunnen zijn, maar weer een jeep safari. Alles weer hetzelfde. Maar : het bleef ook nu weer heel indrukwekkend. Het is een woud, maar niet zo dicht als een oerwoud. Het landschap is wat heuvelachtig, heel mooi allemaal. Toen we bijna klaar waren kwamen we een kudde olifanten tegen, die de weg voor ons overstaken. We konden ze van heel dichtbij bekijken. Wat een indrukwekkende beesten zijn dat toch!!
Na ontbijt stond onze auto al te wachten. Daar communicatie erg moeilijk was met de chauffeur, de pogingen om hem wat rond te laten rijden in Mysore maar opgegeven. Dus waren we tegen 12 uur op het station, en onze trein ging pas om 5 uur.... Gelukkig ging er nog een over 10 minuten, dus snel kaartjes gekocht. Kreeg te horen dat er alleen maar "general admission" was, oftewel alleen maar derde klas.... Ach, dacht ik, voor die 3 uur..... Wat een belevenis is dit geweest!!!!!!! Echt, we zaten tussen de Indiers in, naast een man vrouw en 4 kinderen. En zo vriendelijk, hij kocht koeken, en wij kregen er ook een! De trein zat bomvol, maar bij elk station kwamen er steeds meer mensen bij. Op een gegeven moment gingen ze zelfs op het bagagerek zitten! Lachen! En proppen, ze duwen je gewoon opzij, en gaan half op je schoot zitten. Geen a/c, maar de temperatuur was niet boven de 30, en als er vaart in zat viel het wel mee. Ook de stank was te harden, alleen op stations kwam ik echt adem te kort, het stonk dan vreselijk naar pies.....En er werd van alles verkocht, de hele tijd liepen er verkopers rond, die koffie, thee, limonade, koeken en vooral pinda's verkochten. Op een gegeven moment zat de hele vloer vol met pinda doppen!! bekertjes, papiertjes en zo werden gewoon uit het raam gegooid.... Tja, daar zaten we dan, 60+ back-packers!! ha ha ha!!! Maar wij kunnen zeggen dat we in India in een trein hebben gezeten, en niet 1ste klas, maar gewoon tussen het volk! Na aankomst een taxi geregeld, en weer naar huis.
De rest komt de volgende keer!

• 24 Oktober 2010 - 14:54

Goverwellecity: