We leven nog!!!! - Reisverslag uit Bangalore, India van Marcel de Breet - WaarBenJij.nu We leven nog!!!! - Reisverslag uit Bangalore, India van Marcel de Breet - WaarBenJij.nu

We leven nog!!!!

Door: Marcel

Blijf op de hoogte en volg Marcel

16 Oktober 2010 | India, Bangalore

Klinkt dramatisch, maar is gewoon een lekkere titel.....ha ha ha!!
Na het drama(tje) met het zwembad zijn we maar naar het nieuwe winkelcentrum gelopen. Overal rondgesnuffeld, veel winkels waar je kleren (ook merken als adidas, Reebok, Nike, Lee's en Levis) kunt kopen, wellicht dat wij onze garderobe kunnen aanvullen. Wel een waterkokertje gekocht, alles moest in de ketel (zonder fluit) gekookt worden, en vonden we lastig. Deze avond hadden we ook de eerste echte power cut, net toen de kindjes in bad zaten.... Zelfde avond ging dat nog 4x zo door, lastig. Dinsdag morgen de kids op tijd, en gewassen en gevoed, de deur uit gekregen. 's-Middags "moest" Marijke Silke Nederlandse les geven, ik ben meegeweest, en heb een uur lang door de campus gelopen, Wel groot, en allerlei faciliteiten (theater, eetzaal, tennisbaan, sport complex etc enz). We hadden met Renuka (de maid) afgesproken dat zij een paar keer Indiaas zou gaan koken. Haar geld gegeven en mevrouw is aan het shoppen geslagen. Voor de kindjes was het iets te pittig, maar wij hebben zitten smullen! Zo tegen een uur of negen ging Marijke een tweede kopje koffie halen, en lag ze ineens languit.....! Uitgegleden over water (?????). De halve eetkamer, onze hele slaapkamer, onze hele badkamer kompleet nat, met een laagje water. Een van de slangen van de boiler was gesmolten en losgesprongen. Het spoot de badkamer aan alle kanten in, en alles, maar dan ook alles was dus z..knat!!!!!!!!!!!!! Een heel lang verhaal heel kort : na 3 uur was de situatie weer onder controle, en alles weer droog. De volgende morgen kwam iemand van de help desk de slang vervangen. Ik vond het voor Indiaase begrippen redelijk snel gegaan (na meerdere telefoontjes mijnerzijds....)
Moet even tussendoor zeggen dat het een genot is om op die twee te mogen passen. Ze zijn echt lief, en houden ook zichzelf en elkaar heel goed bezig. Of voelen ze aan dat deze situatie ietwat anders is en halen ze de "schade" volgende week in.....?????? ha ha ha!! Woensdag een gewone dag, na het naar de bus brengen is opa aan het sporten gegaan, ja ja, dat houdt hij keurig bij!!!!!! Marijke in die tussentijd nog wat natte spullen buiten opgehangen. Donderdag was Rens heeeeeeeel vroeg wakker, terwijl hij thuis zou blijven...! Silke had een "field trip" en bezocht met de school de nieuwe metro en een politie bureau. Daar hebben wij haar om 12.30 uur opgehaald. De hele middag zijn ze in de tuin bezig geweest. O.a. een "camper" gebouwd!
Vrijdag morgen zijn Marijke en ik boodschappen gaan doen. Bij een winkel, de Sorbet, kun je heel goed vlees kopen en vleeswaren. Die had ik al een tijdje niet gehad, dus maar 2 ons verschillende hammen gekocht (1 ons van elk). Kostte omgerekend tegen de 8 euro!!!! Dat is dan ook het enige wat echt duur is hier. (en import blikken en zo). Ook de drankvoorraad weer eens aangevuld. Oh ja : ook redelijk duur.... In de middag Marijke weer naar de school voor de Nederlandse les, en kwam ze alleen met Rens terug, daar Silke bij een vriendinnetje bleef slapen. Ik heb toen met Rens de hele compound rond gefietst..! Was echt zo gezellig met dat ventje! En toen "moesten" we van Renuka met haar mee naar haar huis...... Tja, wat ik dus verwachtte.... wat een pruts geval, maar ze is er zo trots op.... Wel heeft ze een heel leuk stel kinderen, die er piekfijn uitzagen, heel aardig waren. Haar man was wat stilletjes, en hield zich op de achtergrond. We kregen Fanta en chips (niet lachen, letterlijk!!!!) Rens naar bed.
Zaterdag was het weer zo ver : een nationaal en religieus gebeuren!! Alle auto's brommers, fietsen werden versierd en volgens een bepaald ritueel gezegend. Ook wij werden er bij betrokken. Kregen water, zoet spul te eten, en ik moest een cocosnoot kappot gooien..! Toen de auto van Mark "gedaan" was moest ik mee naar een tempel, allerlei rituelen, en liep ik weg met zo'n rode stip op mijn voorhoofd.
Ach, ook weer meegemaakt! De zon schijnt, we gaan zo zwemmen denk ik. Silke is inmiddels ook al weer thuisgebracht.

• 16 Oktober 2010 - 13:57

Marjan:

Leuk hoor, jullie moeten er een boekje van maken met veel foto's.
    Liefs, Marjan

• 18 Oktober 2010 - 20:20

Ricardo:

Hallo Marcel,

als je plannen hebt om naar Goa te komen,kun je mij contacten.Ik verhuur kamers en appartementen
    0091-9960321088