Incredible India deel 7 !! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Marcel de Breet - WaarBenJij.nu Incredible India deel 7 !! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Marcel de Breet - WaarBenJij.nu

Incredible India deel 7 !!

Door: Marcel

Blijf op de hoogte en volg Marcel

05 Mei 2009 | Nederland, Amsterdam

In de ochtend van 1 mei werden we opgehaald (op christelijke tijd eindelijk..) voor de autorit naar onze houseboat. Duurde zo'n 3,5 uur.
Weerlangs al die prachtige natuur en de vele, vele thee- en andere plantages.
Toen we op de opstapplaats aankwamen was onze boot er nog niet, dat duurde een klein half uur. En ja hoor, ons eigen prive "jacht" !! Wel luxe hoor, zo je "eigen" boot met drie man personeel (..) Een stuurman (pardon, de captain) een kok en een bediende. De boot had inderdaad maar 1 slaapkamer, best wel groot, met douche toilet en wastafel. Verder op het voordek een tafel met 4 (?) stoelen, en ook 4 luie stoelen. Verder op de plecht, vlak achter de stuurman een plaats met matrasje waar je kon liggen/zitten. Google maar eens naar Deluxe houseboats India!
Nou, wij op weg, een meer op, en na een uur ergens aangeldg voor de lunch. Indiaas, maar lekker. Verder gevaren en een breed kanaal in. Geweldige manier om zo van de natuur en het leven aan de waterkant te genieten. Heel relaxed allemaal. Onderweg nog1x gestopt voor bezichtiging van een kerk (Portugees) en een kleine lokale markt.
De meeste katholieken in dit gebied zijn van de Syrisch Orthodoxe kant. Dus ouderwets, met de mis nog in het Latijn en zo.
Rond half 6 ging de boot aanleggen voor de avond. En dit was eigenlijk onze enige echte teleurstelling van de hele trip, in de beschrijving stond nml dat het leuk was om dan in de namiddag en de avond in the village te wandelen. Nou, niks village ! Letterlijk in the middle of nowhere gingen we aan de kant. Er was ook helemaal geen village meer tot aankomst punt ! Maar goed, we lagen daar, het werd donker....en dan zit je daar. Licht aan geen optie, alles wat op aarde klaien is en kan vliegen komt dan op je af !
Afijn, om half acht dineren, was ook best wel lekker, met een kaarsje erbij. De airco ging om 9 uur aan - moeten ze separaat een agregraatje voor aandoen - en zijn we maar naar onze kamer gegaan, het was smerig heet, stikvochtig, windstil, dus bijzonder onaangenaam. Lekker geslpaen, en om 7.30 ging de boot weer varen. Om 8 uur ontblijt (toast met eieren!) en zo rond half 10 waren we in Alleppey, waar vriend Joseph ons stond op te wachten. Via een Castle on The Hill (een oud vervallen paleis complex van een of andere Maharadja familie - naar vliegveld Kochin, voor terugvlucht naar Bangalore !We moesten 3 uur zien te doden, maar toen dan de lucht is.
Wat was het heerlijk om Mark en Rens weer te zien !! Eindelijk weer mensen die je meteen verstaan, die je niet alles 3-4 keer moeten vragen en van wie je gewoon antwoord kreeg!!!!!! Toen naar huis, alle verhalen verteld, hun verhalen aangehoord, de video bekeken, en laat naar bed.
Zondag naar een park gegaan hier, heel mooi, Cindy was daar ook nog niet geweest. (je ziet, we gaan gewoon door...!!) Het was echter bloedheet, en zijn we gauw gaan zwemmen. 's-Avonds nog een "straatfeest" was gezellig.
Ik hoop dat ik jullie een beetje een idee heb kunnen geven over India, er is natuurlijk nog veel meer te vertellen, maar we willen ook wel wat bewaren voor als we weer thuis zijn!!
Eind deze week kom ik nog wel weer een keertje met de laatste berichten.
Tot dan !!

• 05 Mei 2009 - 07:46

Marjan:

Jammer van die boot, dast leek me nou echt een hoogtepunt. En al die beesten!!!!!!!!!!!!!
    Mij niet gezien. ze prikken me lek. Liefs en groetjes, M.

• 05 Mei 2009 - 08:14

Tiny Schr:

Leuk dat jullie het leuk hebben met die Indiase luxe op zo'n boot geniet ervan. Tiny