Incredible India deel 5 !! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Marcel de Breet - WaarBenJij.nu Incredible India deel 5 !! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Marcel de Breet - WaarBenJij.nu

Incredible India deel 5 !!

Door: Marcel

Blijf op de hoogte en volg Marcel

04 Mei 2009 | Nederland, Amsterdam

En, dus, alweer vroeg op voor de vlucht naar Kochin. Een heel grappig hotel, aan het water gelegen, vissersboten aan de kant waar het openlucht restaurant gelegen was. We waren wel de enige gasten daar... Tja het seizoen liep ten einde. Kochin loigt in het relatief rijke zuid-westen van India. Hier geen slumbs, een voudige huisjes dat wel. Mensen leven van de visvangst, alhoewel de grote Tsunami ook hier heeft huisgehouden. Verder leven ze van alles wat het land opbrengt, en dat is veel, heel veel. Allerlei fruit, groenten, thee, specerijen en kruiden.
Na een heerlijke club sandwich, met frietjes (..), met de gids een rondrit door Kochin. Hier in dit gedeelte is de invloed van het christendom goed merkbaar en zichtbaar. Door eerst de Portugezen, en daarna de Hollanders. Je ziet veel Hollandse namen op gebouwen en straatnamen. Ze hebben hier een heel apparte manier van vissen, met Chinese visnetten. Kregen ook een uitgebreide demonstartie, wat natuurlijk weer geld kostte.....! Ook waren we getuige vaqn diverse vis verkopen (lekker onderhandelen en zo). Ook een synagoge bezocht, er zijn nog 28 joden anwezig hier.... In de namiddag een Kathalaki voorstelling bezocht. Jawel. Het echt leuke was het eerste uur (ruim) waarin de nhoofdrolspelers worden geschminkt. Heel bijzonder, zie video bij mij thuis straks... De voorstelling zelf duurde mij te lang, een klein halfuur, maar dat kwam voornamelijk door de "zang" en muziek. En dan te bedenken dat de originele uitvoering 9..(jawel : negen) uur duurt!!!! Teruggelopen naar hotel, gegeten en slapen.