Incredible India deel 3 - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Marcel de Breet - WaarBenJij.nu Incredible India deel 3 - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Marcel de Breet - WaarBenJij.nu

Incredible India deel 3

Door: Marcel

Blijf op de hoogte en volg Marcel

04 Mei 2009 | Nederland, Amsterdam

Oh ja, de titel van de reis komt van Raiesh, onze eerste chauffeur : elke keer als hij wat vertelde of uitlegde, eindigde hij met : "incredible India...". Vanaf Agra onderweg naar Jaipur stopten we, nog met de gids, bij Fatehpur Sikri, een verlaten stad ergens midden in het land. Ook dit was uitermate indru...(oeps) en meer dan de moeite waard. Alhoewel genoemd verlaten, staat er binnen de muren van deze vesting nog wel degelijk een echt stadje. Maar het gedeelte waar het om gaat is inderdaad verlaten. In de hitte lekker rondgelopen. Er ligt hier ook een steen in het grasveld, daar moesten de ter dood veroordeelden hun hoofd op leggen, kwam er een olifant, en die....juist ja. Leuk he? Onderweg ook nog een bizar monument bezocht, vierkant, met wel honderden treden naar beneden, waar een plasje ligt, waar ze zich ritueel konden wassen. Zal er een foto van plaatsen, anders weet je niet wat ik bedoel, en anders kan ik het niet uitleggen...
Bij aankomst in Jaipur na inchecken hotel een beszoek aan een heuse Hindoe voorstelling. Niet voor toerisdten, alhoewel die erl wel zijn, maar een serieuze zaak. Toch appart om dat mee te maken. Duurt niet lang. Jaipur is een geweldige stad. Ook wel de Pink City genoemd. Heel lang geleden kwam er ene Prins Albert uit Engeland, en de heerser verordoneerde dat stad pink geschilderd moest worden (??). Ondanks te gebruikelijke puinhoop heeft Jaipur een heel eigen specifieke sfeer.
De volgende dag vroeg op, we willen niet te laat naar een magnifiek geheel, Fort Amber. Op de rug van een olifant naar boven. Wat een gewaggel en gebonk is dat ! Sanp echt niet dat die mannen vroeger op de rug van zo'n beest vervoerd wilden worden !!! Daarna nog meer paleizen en zo bezocht. De middag hadden we "ter vrije beschikking" en we hebben daar dan ook goed misbruik van gemaakt, door aan de rand van het zwembd, boven op dak hotel, onder een parasol te genieten van cocktails en bier!! Dat was afzien!!!