Incredible India deel 2 !! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Marcel de Breet - WaarBenJij.nu Incredible India deel 2 !! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Marcel de Breet - WaarBenJij.nu

Incredible India deel 2 !!

Door: Marcel

Blijf op de hoogte en volg Marcel

04 Mei 2009 | Nederland, Amsterdam

Na Delhi een autotocht van 4,5 naar naar Agra. Het uitrijden uit Delhi was op zich al een hele belevenis !!! Wat een bloedstollende puinhoop !! Al die mensen, bussen overvol (honderden) tuk-tuk's met wel 10/11 man er in (....) fietsers, brommers, voetgangers, alles door elkaar en allemaal een andere richting uit!!! En af en toe een koe op de weg, waar iedereen omheen moet......!! Rit door steeds droger wordend landschap en 1x gestopt voor lunch/thee/koffie. Na aankomst in hotel inchecken. Goed hotel, uitzicht op een plein. Daarna bezoek aan Fort van Agra, uitermate indrukwekkend (ben bang dat ik dat woord veel zal - moeten - gebruiken) en daarna de Baby Taj. Dit diende later als voorbeeld voor de "echte" Taj Mahal. Hier waren ook een aantla mensen bezig om op de honderden jaren oude wijze marmer te bewerken. Ze waren duidelijk overvallen (zaten er niet voor bezoekers) maar vonden het bijzonder leuk en kregen we uitgebreid tekst en uitleg. Op de teurgweg naar hotel via een kleine eenrichtingsverkeer brug. Indiase logica : hoezo eenrichting? Ik moet aan de overkant zijn, dus ga ik via deze brug... gevolg?? Giga puinhoop !! Gegeten in hotel.
Trouwens, tegen de bedoeling in hebben we alleen maar gegeten in de hotels waar we zaten. Tja, als je elke dag vroeg op moet, de hele dag onderweg bent, heb je 's-avonds alleen maar zin in een douche en geen puf meer om een restaurant te zoeken. De dag erna kwam dan wat het hoogtepunt moest worden van de reis. En dat werd het ook! Wat een fabelachtig mooi gebouw is dat, de Taj Mahal !! Verpletterend mooi. We waren er om 6.15 uur, en hebben het gedurende 1,5 in allerlei kleurschakeringen zien veranderen door de opkomende zon. Maar wat wil : 22 jaar lang 20,000 aan het werk daar! Prachtig allemaal. Daarna naar hotel voor ontbijt.